Granitor - urzadzenie wielofunkcyjne do produkcji mrozonych jogurtow, lodow, drinkow i kaw

Granitor – urządzenie wielofunkcyjne do produkcji mrożonych jogurtów, lodów, drinków i kaw

Czym jest granitor?

Granitor jest to urządzenie dla wielu zastosowań, które za granicą wykorzystywane jest od lat. W Polsce stosowany jest głównie nad morzem, choć coraz częściej można go spotkać m.in. w lodziarniach, cukierniach czy restauracjach w każdym mieście. Granitory cechują się możliwością produkcji wszelakiej konsystencji napojów – czy to na bazie mleka czy owoców. W zależności od zapotrzebowania granitory są w stanie wyprodukować płynną konsystencje napoju mrożonego, jak i bardzo mocno zmrożoną, przypominającą sorbet mieszankę.

Co oferują granitory?

Dzięki granitorom jesteśmy w stanie przygotować wiele różnych produktów mrożonych, takich jak lody, smoothie, granity, mrożone kawy, shake’i oraz wiele, wiele więcej. Ciekawostką jest, że w Polsce przyjęło się stosowanie granitorów do produkcji drinków na bazie alkoholu, jakich jak mojito lub margarita oraz mrożony jogurt, który znalazł swoich fanów, a raczej swoje fanki wśród płci pięknej. W większości punków gastronomicznych oferujących desery granitor w połączeniu z blenderem jest perfekcyjnym rozwiązaniem do produkcji najróżniejszych shake’ów. Dzięki granitorom każdy lokal oferujący mrożone przyjemności może wzbogacić swoją ofertę o zmrożone drinki, proponując klientom coś nowego, unikalnego.

Najważniejsze zalety granitorów

Jednym z wielu atutów granitorów jest ich wygląd. Ekspozycja mrożonego napoju korzystnie wpływa na wyobraźnie klienta, który z każdą chwilą będzie miał coraz większą chęć zaspokoić swoje pragnienie.

Kolejną pozytywną cechą jest ich łatwość w obsłudze, wymagające jedynie podłączenia do energii elektrycznej.

Granitory nie są masywnymi, nieporęcznymi bryłami, dzięki przystosowaniu do przenoszenia pozwalają w łatwy sposób umiejscowić je w wygodnym dla siebie miejscu.

Szybkość w obsłudze jest ostatnią, ale nie mniej ważną zaletą produktów oferujących napoje orzeźwiające. Dzięki łatwej obsłudze granitory nadadzą się do lokali i restauracji z dużym natężeniem ruchu.

Dlaczego warto zainwestować w granitor?

Granitory najczęściej składają się z dwóch, do trzech komór, w których równocześnie mogą znajdować się różne rodzaje mrożonych napojów o różnych konsystencjach i smakach. Latem, w upalne dni, granitor najlepiej nadaje się do przygotowania orzeźwiających lodów, koktajlu czy mrożonego shake’a, zimą zaś służy do sporządzenia mrożonej kawy czy sorbet do skonsumowania wewnątrz lokalu. Wieczorami, w każdej porze roku granitor można wypełnić orzeźwiającym, chłodnym napojem alkoholowym, który z pewnością przyciągnie uwagę i – co za tym idzie – nowych, zainteresowanych egzotyką w smaku klientów.

Inspirowane: Tanake.com.pl – wyposażenie gastronomiczne

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *